Ugnsgrillad laxsida med dill hollandaise.

4-6 portioner.


Sätt ugnen på 200 grader varmluft alt 175 grader i vanlig ugn.

1 laxsida i önskad storlek beroende på sällskap.

Lägg laxsidan på folie och anpassa storleken på foliet så att du kan få till ett paket.

Ringla över 2 msk smaksatt olivolja och salta väl, tillsätt svartpeppar och 2 citronskivor.

Slå ihop foliepaketet och vik in sidorna så att inte allt gott rinner ut i ugnen.

Sätt in fisken i mitten på galler och låt den nå en innertemperatur på 43 grader, ca 20 min.


Koka färskpotatis alt mindre delikatesspotatis med skal, salta vattnet väl.


Hollandaise på Sandras vis.


Koka upp en kastrull med vatten och välj ut en metall eller plastbunke som får plats med botten i kastrullen.

Smält 300 gram smör och sila bort allt vitt skum,,gärna med en sked.

Knäck 3 äggulor i bunken och blanda med 2 msk vatten och 1 msk citronsaft.

Stäng av plattan på vattenbadet, denna skall inte koka, låt den sedan stå på en låg temp.

Ta bunken och ställ den i kastrullen med vattenbad och vispa hela tiden.

Tillsätt smöret i en fin stråle samtidigt som du vispar, tills den blir fyllig.

Tillsätt en knippe finhackad dill och 2 msk grädde.

Tillsätt mer citron om du önskar mer syra eller grädde om såsen har för mycket syra.

Salta och peppra.


Låt stå i vattenbadet i låg temp och vispa ofta.


När potatisen är färdig häller du av vattnet.

Smält 3 msk smör i en stekpanna och fräs potatisen under en kort stund, tillsätt persilja eller gräslök.

Jag använder även flingsalt och nymalen svartpeppar.

Ta ut fisken och servera med dina tillbehör, krasse och en fräsch avokadosallad.

Smaklig spis.





Kramar ifrån Fru Herr

Gillar

Kommentarer

Instagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herr