Sirapsbröd i långpanna 🍞

Lättbakat sirapsbröd i långpanna (ca 25-30 st)

50 gram jäst
5 dl mjölk
100 gram rumsvarmt smör
1 tsk salt
4 msk ljus sirap
12-13 dl vetemjöl special

Gör såhär;

Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Lös jästen i mjölken och tillsätt smöret i bitar, salt, sirap och mjöl. (spara någon deciliter av mjölet till utbakningen)
Arbeta degen med maskin i ca 5 minuter, tills den känns smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 35-40 minuter. Klä en långpanna 30*40 cm med bakplåtspapper och tryck ut den jästa degen i långpannan! Nagga brödet med en gaffel och grädda i mitten av ugnen 7-10 min!

Kramar ifrån Fru Herr

Gillar

Kommentarer

Instagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herr