Recept på Pepprig pasta med ryggbiff och champinjoner

Pepprig pasta med ryggbiff och champinjoner!

6 portioner

400-500 gram skivad ryggbiff
1 burk hela champinjoner
3 st schalottenlökar
3 dl grädde
2 msk kalvfond
I msk Pepparblandning Rosé, grönpeppar och svartpeppar (mortlad)
2 tsk Flingsalt
1 msk Timjan

Pasta efter önskemål

Koka upp vatten och lägg i pastan

Salta och stek ryggbiffen på hög värme 1 minut på varje sida i smör.

Lägg köttet för att vila

Smält smör på nytt i samma panna och fräs champinjoner, lök och pepparblandningen, dra ner värmen.

Jag brukar alltid använda färska champinjoner, men i det här fallet är jag ute efter spadet, spar det åt sidan tills det är dags att reducera såsen.

Tillsätt salt och kalvfond, späd med grädden och spadet ifrån champinjonerna.

Låt koka upp och puttra under lock på svag värme i 15 minuter.
Såsen skall bli krämig och låt den puttra tills den blir det helt enkelt 😊

Under tiden- Tillsätt riven pecorino ost ca 2 msk

Häll av pastan men spar alltid lite av kokvattnet i pastan.

Blanda ner pastan i den krämiga såsen, salta efter behov.

Skriva upp ryggbiffen och blanda ner i pastan.

Riv över pecorino och tillsätt timjan.

Värm på svag värme under lock i några minuter!

Färdigt ☺️


Kramar ifrån Fru Herr

Gillar

Kommentarer

Instagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herr