Piroger

Portioner: 15 st
75 g smör
2 1/2 dl vatten
1/2 paket färsk jäst (à 50 g)
1 1/2 msk socker
1 tsk salt
7 1/2 dl vetemjöl
250-300 gram köttfärs
2 msk tomatpuré
2 msk passerade tomater
1 msk kalvfond
Oregano
Parmesan
1 gul lök
1 ägg till pensling

Blanda socker, salt och jäst i en stor bunke!
Smält margarinet och häll i vattnet, få en temperatur på 37 grader!
Blanda ner en del i taget av degspadet för att lösa upp jästen, tillsätt därefter vetemjöl och arbeta degen för hand!
Låt jäsa till dubbel storlek i 30 min!

Under tiden, fräs lök, köttfärs och parmesan i en panna, tillsätt tomatpuré, passerade tomater, kalvfond, salt, peppar och oregano!

Sätt ugnen på 200 grader!

Dela degen i 15 delar och forma cirklar, låt jäsa i 15 minuter!

Platta ut cirklarna och placera köttfärs i mitten av pirogen, vik ihop till en halvmåne och förslut kanterna med en gaffel!

Pensla med ägg och pudra med oregano!

Grädda i mitten av av ugnen 10-14 minuter:-)


Kramar ifrån Fru Herr

Gillar

Kommentarer

Instagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herr