Piroger!





Ingredienser
Pirogdeg.
50 gram smör.
2 dl mjölk.
1 tsk salt.
50 gram torrjäst.
2 ägg ( spar lite till pensling)
Ca 9 del mjöl (spar 1 dl till utbakning).


Fyllning:
300 gram nötkött.
2 st scharlottenlökar.
2 msk tomatpuré.
2 msk kalvfond.
1 msk mjöl.
0,5 dl grädde.
0,5 dl hackad persilja.
Salt och peppar.

Gör så här
Smält smöret och späd ut med väskan tills den är ca 40 grader.
Häll ner 8 dl mjöl i en degbunke och blanda med torrjäst och salt..blanda i äggen.
Blanda ordentligt och häll ner degspadet. Låt jäsa i 30 minuter.

Fyllning:
Hacka lök och fräs på i en panna med smör.
Skär köttet i mindre bitar och bryn tillsammans med löken.
När köttet är genomstekt tillsätt tomatpuré, fond, salt och peppar. Låt puttra en liten stund innan mjölet tillsätts.
Späd ut med grädde och låt puttra en stund. Tillsätt persilja.

TIPS: Mixa fyllningen en stund för att få en lätt jobbad massa som får med sig alla smaker och är mer enkel att äta.

Piroger:
Dela upp degen i 12 bitar och kavla ut dessa till ovala 1 cm tunna bitar. Lägg på en klick fyllning.
Vik över de längsta sidorna på bägge sidor men spar mittenpartiet med fyllning öppet. Vik sedan över kortsidorna och krama ihop dessa med fingertopparna. Pirogerna kan även vikas som halvmånar och tillslutas med hjälp av en gaffel. Låt jäsa i 10 minuter. Strö över riven ost och pensla med ägget som blev över.

Kramar ifrån Fru Herr

  • Matlagning
  • Nära Gryta, Västerås

Gillar

Kommentarer

Instagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herr