Mjukt tunnbröd!

Ingredienser
Portioner: 20 kakor
1/2 paket jäst (à 50 g)
75 g smör eller margarin
7 dl mjölk
1/2 dl socker
1 tsk stött fänkål
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
1 tsk hjorthornssalt
10 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min.Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.Tillsätt resten av degvätskan, socker, fänkål, salt, grahamsmjölet blandat med hjorthornssaltet och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.Ta upp och knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i ca 20 små bitar (för 20 kakor). Forma bitarna till släta bullar och kalva ut dem till tunna kakor.Grädda kakorna, en och en, i en het, torr stekpanna ca 2 min per sida. Låt kakorna kallna inlindade i en handduk på galler.

Kramar ifrån Fru Herr

Gillar

Kommentarer

Instagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herr