Majskyckling med dragonssås

1 hel majskyckling
Salt
Peppar
1 äpple


Dragonsås:

1 msk smör
2 msk torkad dragon
2 msk vitvinsvinäger
2 dl créme fraise
2 dl grädde
1 dl fond ifrån kokvattnet

Salt
Peppar


Sätt på ugnen på grill 200 grader.
Koka kycklingen hel i 45 minuter, salta vattnet rikligt.

Fräs dragon i smöret i en kastrull och tillsätt vinäger, créme fraise och grädde.
Salta och Peppra!

När kycklingen kokat klart så placerar du den i en ugnsform med bröstsidan nedåt.

Häll inte ut vattnet kycklingen kokat i utan tillsätt 1 dl av fonden till såsen samt pressa över lite citron.

Smörj kycklingen med smör och skiva upp lite äpple och lägg runt kycklingen!

Låt grillas i ugn i 10-15 min!

Servera med ris eller ugnsbakade rotfrukter!




Kramar ifrån Fru Herr

Gillar

Kommentarer

Instagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herr