Våga vara du!

Jag är ju en känslomässig storm, som driver fram med både skratt och tårar!

Jag har otroligt nära till mina känslor och det är faktiskt en egenskap som jag är stolt över!

Jag är glad att jag fått förmågan att känna, skratta, gråta, älska och bjuda på mig som person!

Jag är ju ett klantarsel med världsvana och jag kan lätt bjuda på historier ifrån alla mina upptåg, för när jag är involverad, så händer det fasen alltid något!

Jag har alltid förespråkat att kvinnor och män är lika och att allt inte behöver bli så jäkla extremt jämt, ett känsligt ämne jag vet, men jag föredrar nog att vi bibehåller våra ”könsroller” och bara hittar en respekt för varandras likheter och olikheter i vardagen!
Våra insatser är kanske olika, men de skall inte värderas olika.

Det värsta jag vet är människor som tror att det är glassigt att gå hemma med barn och att den arbetande hälften gör så mycket mer än den som går hemma, det måste ju vara en av de största anledningarna till att folk separerar innan barnet fyllt 2.

Jag tror att få människor ”glassar” genom livet och ingen vill befinna sig i en situation där man inte blir sedd.

Insatser skall aldrig värderas olika hemma, sånt gör mig förbannad.

I arbetslivet har jag spenderat många år och i ledande positioner! Jag var 25 och kämpade i mitt krulliga röda hår, då jag drog på mig naturfärgade strumpbyxor, kostym och högklackat, kavlade upp ärmarna och välkomnade en mansdominerad bransch där medelåldern var 35+ och man hade 1 fru, Audi, kostym, 3 år på högskola och så var man barnvakt åt sina egna barn lite då och då, hmmm vad ger de mig för utgångsläge?

Jag var mamma till ett barn, hade ingen högskola i bagaget, älskade bara att jobba, brann för det jag gjorde och gjorde det fan bra oxå!

Har sedan dess aldrig dömt utifrån skalet, utan en oslipad diamant kan lätt gömma sig i vem som helst.

Jag fick slita länge, rädslan för att jag skulle vabba och skaffa fler barn, det gjorde att jag fick kämpa på så mycket mer än många andra.

Därefter så har jag lovat mig själv att jag aldrig skall vara trångsynt och det har jag fasen stått fast vid!

Förr var jag bra på att förespråka anti jante och det är lika lätt att leva efter som det är att halka av, men vad mycket bättre allt blir när man ser värdet i det man gör och kan titta sig i spegel och tänka att man faktiskt äger, ingen kan ta över mina känslor, ingen kan komma åt mig, ingen har rätt att säga att jag är dålig och så vill jag agera mot andra.

Det finns så mycket driv i oss alla och varför skall man göra sånt man inte vill, lyssna på energitjuvar och acceptera skitsnack, varför skall man inte våga göra det man vill med glädje och stolthet...det är ju så fult att skryta i detta land av mellanmjölk.

Mitt största intresse är mat, det kunde man inte tro för 20 år sedan! Jag var dålig på mat och hade absolut inget intresse av det förut, men något väcktes och jag vågade! Jag lägger ut mina recept och matbilder till höger och vänster, öppnade en cateringverksamhet, bockade av den drömmen och jag är stolt som en tupp! Det finns säkert någon proffsig lock någonstans som skrattar åt mig, men jag är nöjd, glad och stolt!

Råbiff någon?Hackad oxfilé marinerad i olja, persilja, salt och peppar
Sallad
Pinjenötter
Rostad lök
Senapskräm


Grovt bröd
Avokado
Flingsalt
Sallad
Äggröra 🤗

Kramar ifrån Fru Herr

  • Nära Sälen

Gillar

Instagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herr