Recept älgytterfile’ med tillbehör!
Älgen får ligga i Sous Vide med timjan flingsalt och svartpeppar i 60 grader i 4,5 timme!
Det är så smidigt för denna mirakelmaskin håller temp och du kan ha den stå över natten.
Mer info om denna hittar ni längre ner i inlägget.
Potatisgratäng to die for!
Jag kokar 1 kg färsk eller delikatesspotatis med skalet på i rikligt med salt.
När den är klar så stompar jag den med skalet på, stompa inte mycket, utan platta bara till den lite!
Värm 5 dl matlagningsgrädde och häll över, salta, peppra och tillsätt 2 msk äkta smör, riv gärna över den med rivjärn.
Tillsätt mozzarella och salladslök på toppen.
In i ugnen på 200 grader i 15 min.
Gräddsås:
Skär upp
1 morot
1 gul lök
Persilja
4 vitlöksklyftor
Stek dem i några minuter i en kastrull med smör.
Tillsätt 8 dl vatten och 2 msk oxfond och låt koka på svag värme tills vätskan dunsat till hälften.
Tillsätt därefter redd matlagningsgrädde med maizenamjöl och låt koka upp.
Sila av och färdigt 😊

Kramar ifrån Fru Herr
Kommentarer