Pasta med ryggbiff och cognac.

Här har vi pastornas pasta och denna kan självklart göras glutenfri, laktosfri eller med mindre kalorier om man vill det, byt ut grädden och skippa osten :)
4 portioner
Detta behöver du!
2 msk smör att steka i
400 gram skivad ryggbiff
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
6 stycken körsbärstomater
2 msk cognac
2 msk soja
1 msk kalvfond
4 dl vatten
3 dl grädde
2 dl vatten
Färsk oregano och hyvlad parmesan.
Pasta efter tycke ca 500 gram
Såhär gör du!
Skiva ryggbiffen i fina skivor mot fibrerna.
Riv vitlök, skiva löken och halvera tomaterna.
Smält smöret i pannan och tillsätt vitlök, lök och färsk oregano, låt få en fin stekyta.
Tillsätt köttet och stek på det snabbt tills det får fin färg.
Salta och peppra
Tillsätt tomaterna, kalvfond, cognac och soja....rör
Tillsätt vatten och låt reducera på låg värme i 10 min
Smaka av och krydda mer vid behov.
Tillsätt grädden och låt puttra på svag värme medan pastan kokar.
Blanda samman kokad pasta efter tycke, parmesan, ruccola och färsk oregano.
Avnjut
#pasta
Kramar ifrån Fru Herr
Kommentarer
Det lät väldigt gott!