När man är liten!

När man är liten så har man en mängd olika känslor, som man uttrycker genom att gråta eller skrika, trotsa eller vara väldigt beroende av sin förälder! Varför?
Jo för att man kan inte uttrycka sig på något annat sätt och vi föräldrars uppgift är att besvara alla dessa känslor med kärlek, trygghet, genom en pratstund och genom att visa förståelse!
Vi lär då våra barn att på ett lugnt sätt reglera sina känslor och få bort den känslan av att det barnet känner, kommer att vara evigt!
Det är vår uppgift att visa barnet att det kommer att bli bra och att vi finns här!

Det finns i vissa fall någon kritisk människa i barnets närhet, som menar på att det bara är larv, strunt och varför gråta om man inte har ont någonstans, dessa ord skapar en självkritisk sida hos barnet, man tror att ens känslor är fel!

Detta följer med barnet upp till vuxen ålder om man inte väljer att låta den goda sidan väga tyngst!
Det finns barn som inte har någon vuxen att vända sig till och vad viktigt det är då att vi som är nära kan agera förebilder!

Detta kanske känns som något som säger sig självt, men detta är nog något som inte alla tänker på, om man inte reglerar sina känslor, så spinner dessa vidare och kan leda till ångest och utbrändhet!

Vad viktigt det är att vi pratar gott om oss själva och är snälla mot varandra!

Fick frågan idag vad man skulle säga till sin självkritiska röst?

-Ingen aning?

Vad skulle du säga till en människa som kritiserar ditt barn?

Jo tack...där har jag svar på tal!

Så tala gott till dig själv och gilla dig för dig, för du är fantastisk ❤️

Kramar ifrån Fru Herr

  • Nära Västerås

Gillar

Instagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herr