Majskyckling med dragonssås
1 hel majskyckling
Salt
Peppar
1 äpple
Dragonsås:
1 msk smör
2 msk torkad dragon
2 msk vitvinsvinäger
2 dl créme fraise
2 dl grädde
1 dl fond ifrån kokvattnet
Salt
Peppar
Sätt på ugnen på grill 200 grader.
Koka kycklingen hel i 45 minuter, salta vattnet rikligt.
Fräs dragon i smöret i en kastrull och tillsätt vinäger, créme fraise och grädde.
Salta och Peppra!
När kycklingen kokat klart så placerar du den i en ugnsform med bröstsidan nedåt.
Häll inte ut vattnet kycklingen kokat i utan tillsätt 1 dl av fonden till såsen samt pressa över lite citron.
Smörj kycklingen med smör och skiva upp lite äpple och lägg runt kycklingen!
Låt grillas i ugn i 10-15 min!
Servera med ris eller ugnsbakade rotfrukter!

Kramar ifrån Fru Herr
Gillar
HandlaSmart gillar detta
Kommentarer