Hellre ett troll i skogen, än ett med maktgalet bakom skärmen!

Jag har nog aldrig blivit stressad av sociala medier!

Jag har aldrig jämfört min roll som mamma, min kvällsmat, mitt liv eller min härliga rumpa med de där rumporna i snygga träningsbyxor, som syns överallt.

Det finns ju appar för allt, man kan bättra på solbrännan, bli längre, slankare, ta bort dubbelhakor och mjuka upp huden på bilden, så att alla fina drag försvinner.

Jag som tycker att det är så charmigt med alla rynkor som bevisar att man skrattar, oroar sig och att man faktiskt levt i huvudtaget.

Det berör mig inte så mycket och därför utgår jag ju själv inte från att mina inlägg synas, granskas och analyseras.......men det händer ju.

Ibland förstummas jag av kommentarsfält, där andra människor, människor som du och jag, släcker andra människors lycka och välbefinnande på en bråkdels sekund.

Jag tycker att det är förfärligt och jag har funderat fram och tillbaka, skall man ifrågasätta och släcka nättrollen genom civilkurage, stå upp för vad som är rätt och stå upp mot nätmobbing eller lever dessa troll på det just det syret?

Det första man kan göra ändå, det är väl att rannsaka sig själv, har jag drag av nättroll?

Symptom:

1. Ett typiskt nättroll innehar samma egenskaper som en avundsjuk granne, denna person hade sina glansdagar mellan 60-90 talet!
Denne person spenderade större delen av sin tid vid köksfönstret och synade grannens inköp av eventuellt fordon, trädgårdsmaskiner eller deras livstandard i det stora hela. Detta förhistoriska nättroll uttryckte sitt missnöje till andra familjemedlemmar eller via en
stationär telefon med ett stationärt telefonnummer.
2. Sociala medier ger högre vilopuls än normalt och ger ryckningar i ögonlock, ibland kan ansiktets hud ändras till en grön/grå ton.
3. Åsikter om andras sätt att uppfostra sina barn förekommer och man vill gärna ta bort den naturliga lyckan och känslan av att alla människor är olika och att alla behöver olika saker.
4. Finn fem fel! Den bildgåtan är känd ifrån våra pysselböcker, ett sätt att träna sin hjärna, det typiska trollet använder denna metod genom att svartmåla en annan individs semesterbild etc.
5. Trollet anser sig som rak och ärlig, genom att skriva det man alltid tycker och känner, denna livsstil kallas även för mobbing eller trakasserier på skolor och arbetsplatser.

Listan kan göras lång och det dyker upp nya symtom dagligen!


Hur botar vi detta?
1. Det är viktigt att förstå att vi alla är olika.
2. Gläds åt andra.
3. Om du inte har något snällt att säga, säg inget alls.
4. Beröm varandra.
5. Att trampa på andra, gör dig inte längre.

Frågan återstår?

Levern nättroll på luft och dör av ignorans?

Kramar ifrån Fru Herr

Gillar

Instagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herr