Ångest!

Igår var jag på skaldjursjulbord och det var så himla förträffligt att bara få komma iväg en stund och äta med två händer och faktiskt fixa till sig lite extra.

Trots att ögonvitan min var röd och mina jeans var alldeles för tighta, så hade jag en fantastisk kväll.

För mig är det ett framsteg för varje gång jag faktiskt kommer iväg och gör någonting för mig själv, det kan vara att ta en promenad eller att umgås med vänner. Jag har jobbat så otroligt mycket med mig själv, det senaste året och jag kan för första gången faktiskt känna att jag är "tillbaka" inte som mitt gamla jag, utan ett bättre och tryggare jag.

Det är inte tabu att prata om saker heller, människor kommer ju alltid att tycka och tänka i alla fall om det du gör och om du är privat eller icke privat!

Jag har blivit noggrann med vad jag utsätter mig för och därav har jag även börjat tänka på vad JAG utsätter andra för. Ena dagen är man hög på livet och den andra så känns det ångestfyllt och infekterat! Jag saknade sköld mot det dåliga och jag tror att alla hamnar där, hur stark man än är mentalt eller hur jävla fantastiskt allting än må vara.

Jag känner att ju mer medveten jag blir och att jag vågat sortera och gjort val som allmänheten kanske reagerat på, desto mer respekt har jag fått för mig själv och andra. Vissa människor har förstått mig, medan andra inte gjort det och det är ju tyvärr ingenting jag kan göra någonting åt i det stora hela, man väljer ju själv vad man vill tänka och tro om man har förmågan att tänka själv vill säga, med det menar jag att man inte längre tänker på vad alla andra tycker och säger.

Att bli sams med sig själv, det är ju faktiskt en stor utmaning, att våga älska sig själv på riktigt, inte på inte på Instagram eller att vara andra till lags, utan att se sig själv i spegeln och tänka, att man är en tillgång för omgivningen runtomkring, då lär man sig ju faktiskt uppskatta det man har runt sig också, på ett helt annat sätt.

Att vara cynisk, det ligger inte i min natur, utan jag har alltid älskat människor som uttrycker sig, att stå för den man är och att passionerat driva sig själv och andra framåt, det har alltid inspirerat mig,

Men undra hur många lågor och gnistor som dött, för att man bromsar sig själv i rädsla för vad allmänheten skall tycka?

Jag har aldrig varit en fasad människa, utan pratar gärna direkt om hur jag känner och står upp för min åsikt, men vad sänder vi ut för signaler via offentliga forum, bara för att jag lägger ut en kaka eller en maträtt, så betyder det inte att den som lagat den, har en strålande dag och en sju jävla livsglädje, det kan vara så enkelt att jag också har en skitdag, har bråkat med barnen, har ont i magen, backat in i en stenmur med bilen, tankat fel eller bara grinat för att jag inte orkar just idag.

Att hålla upp en fasad utåt är omöjligt men att ta en glad bild, det är ju faktiskt enkelt.

Ibland kanske man även gör det för att man inte vill tillåta livet att slå en på käften, man vill inte känna sig besegrad.

Men man kanske bara skall få vara besegrad någon gång, för att få ta itu med det som känns tungt, att packa ur sin ryggsäck och sluta skylla ifrån sig på världen, att sedan kunna ta ett djupt andetag utan ångest eller stress.

Som jag kan andas och som jag kan kolla på mig själv och känna att jag är en tillgång för min omgivning och min omgivning är en tillgång för mig.

Det spelar ingen roll att mina jeans var för tighta, slänger dem åt helvete rent utsagt och gör upp en brasa medan jag dansar runt i ett par nyinköpta jeans som faktiskt passar min nya rumpa och min stolta mammakropp, som jag kan andas.

Nej gott folk, som en skrattande rödtott på en positivt grundinställning till livet så propagerar jag för öppenhet och "keep it real", det är ingen match att hålla på sin bubbla, fram tills den spricker, det är att älska sig själv bortom alla filter, folk och tycken, det är den riktiga matchen,
Kramar ifrån Fru Herr

Gillar