4 kvartal!

Vi traskar genom 4 kvartal, fryser om näsan, andas frisk höstluft, svettas på stranden, njuter av tända ljus och känner pirr i kroppen när asfalten är sådär glansig, när snön börjar smälta, när små blomknoppar tittar upp och när solen infinner sig tidigt på morgonen!

Det finns ingen bättre känsla än när asfalten är så där torr och sopad eller när den första snön kommer, när barnen springer och fångar flingor i sina små händer!

Det är när man reflekterar över dessa saker, det är då man inser att det är fler som upplever detta dagligen, det är inte bara jag som vandrar omkring på den här jorden, inte bara jag och mina åsikter och levnadsvanor.

Det är något väldigt speciellt med vårat avlånga land, vi människor har en sån samhörighet egentligen, en samhörighet som vi kanske inte märker av eller vet om alla gånger!

Vi bär på ett ansvar, det vi säger har en tyngd, kanske inte hos alla men hos någon, våra ord kan glädja eller förstöra och därför så finns det regler som hjälper oss att förstå, dessa regler kallas vett, de får oss att förstå att ord inte kan tas tillbaka, inte lika lätt som de kommer ut.

Det är viktigt att vara ärlig och rak i vårt samhälle, men det är lättare att vara detta bakom någons rygg, på något sätt så ursäktar man sig genom att man hade ett syfte med att prata runt och bakom ryggen, man är ju bara ärlig, linjen mellan rak och elak, den är tunn!

Vi lär våra barn några ting under deras unga år, man skall inte slåss, man skall hjälpa en kompis, man skall dela med sig, inte döma och alla är vi ju faktiskt olika.

Min fråga är? När försvinner detta hos vissa, varför kämpar de som är "annorlunda" lite mer, varför tillåts inte alla att vara som de är och varför är det fult att tycka om sig själv?

Vi spenderar 1000 tals kronor på att tycka om oss själva, men vi tillåts inte att visa det utåt? Det är så lätt att spekulera, döma och förtala! Innebörden är oviss för många, det borde den inte vara!

Vart någonstans mellan billingeost, skalkläder ifrån PoP, parkeringsböter, Ica kort och månadslöner, har vi glömt det vi en gång fick lära oss...

Behandla andra som du själv vill bli behandlad!

Har du inget snällt att säga, så säg ingenting!

Kramar ifrån Fru Herr

  • Nära Västerås

Gillar

Instagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herrInstagram fru.herr